8 tips om je fitter te voelen

8 tips om je fitter te voelen

Voel jij fit??

Verkouden, slecht slapen, opgeblazen gevoel & snel moe???

Wat doe je als je je niet fit voelt? Je kiest vaak voor gemakkelijk eten. Je rent door de supermarkt, maar hebt eigenlijk geen idee wat je gaat eten deze week?

Dus wat komt er in je mandje terecht? Een pak Wereldgerechten, een zak kadetten met een bakje filet americain voor de lunch, wat snoep en ook een bos wortelen, want je wilt tenslotte gezond eten.

Ga je je hiermee fitter voelen? HELAAS NIET!

Wat moe je eten om je beter te gaan voelen?

We weten het allemaal: MEER GROENTEN EN FRUIT!!!

We eten nu eenmaal te veel suiker en daar kleven wel wat nadelen aan, zoals een opgeblazen gevoel, vermoeidheid en nog meer trek in koekjes en snoepjes. Dit zorgt voor een negatieve spiraal.

Mag ik dan nooit meer suiker eten Frank? ONZIN.

Hierbij 8 tips van Frank & José voor jou om je fitter te voelen.

 1. ♥ Verminderen van suikerproducten , je energieniveau gaat toenemen
  Suiker kan leiden tot hyperactiviteit. Het is een goede brandstof voor wie mee doet aan een sprintwedstrijd. Voor wie niet gaat sprinten of sporten, maar wel suiker eet, is het beter om te minderen met suiker. Het mooie is: het zal je meer energie en een beter uithoudingsvermogen opleveren. En belangrijker nog, je hebt geen last van een suikerdip (vaak om 16:00 hebben mensen zin om te snaaien).
 2. ♥ Wordt een blijer mens
  Wat je niet zou verwachten is dat suiker je vermoeid en prikkelbaar kan maken. Ben je iemand die moeilijk uit z`n bed kan komen en graag nog even verder snoozed? Suiker verminderen zal er toe leiden dat je fitter wakker wordt en je ’s morgens zin hebt in een nieuwe dag.
 3. ♥ Minderen van suiker zorgt vaak voor gewichtsverlies
  Vroeger dacht men dat een plak ontbijtkoek gezond was, omdat er weinig vet in zit. Inmiddels weten we dat de hoeveelheid suiker in een plak ontbijtkoek echt niet goed voor je is en het je zelfs kan belemmeren gewicht te verliezen, als dit je doel is. Bij het verminderen van snelle suiker producten hoef je namelijk geen honger te hebben. Je eet niet MINDER maar ANDERS. Hierdoor voel je meer verzadigd en voorkom je schommelingen in de bloedsuikerspiegel.
 4. ♥ Je huid zal stralen
  Door het verminderen van suikers in je voeding, zal je minder last hebben van acne. Dit komt doordat suikers een voedingsbodem voor ontstekingen zijn en deze valt weg bij het weglaten van de suikers.
 5. ♥ Je kookkunst zal verbeteren
  Door gebruik te maken van pure voedingsmiddelen zal je al creatiever worden. Je zult nieuwe groenten soorten en smaken ontdekken. Pakjes en zakjes verdwijnen helemaal uit de keukenkastjes en maken plaats voor verse kruiden. Je zult ervan versteld staan hoe eenvoudig het is om hiermee te variëren en zelf een lekkere saus te maken. Stop met suiker en haal de keukenprinses in je naar boven.
 6. ♥ Je smaak verandert
  Suikervrij eten is in het begin misschien lastig, omdat de drang naar zoetigheid groot is. Dit kan leiden tot hoofdpijn en duizeligheid. Drink voldoende water en dit zal na een paar dagen veranderen.
 7. ♥ Je wilskracht zal toenemen
  Suiker is misschien wel net zo verslavend als roken. Vele hebben afkickverschijnselen bij het stoppen met suiker. In het begin voel je misschien even moe, maar al snel zal je je fitter, slanker en stralender voelen. Als je dat uitstraalt en complimenten krijgt, zit je in de goede flow om vol te houden. Jij kan dat ook!
 8. ♥ Je gezondheid verbetert
  Producten met suikers zoals: eierkoeken of chocolade rijstwafels vullen niet en bevatten vaak veel ‘lege’ calorieën. Ze bevatten niet of nauwelijks gezonde voedingsstoffen waar je lichaam iets aan heeft. Als je deze producten vermijdt en vervangt voor gezond eten, zul je je fitter voelen en minder last hebben van klachten.

 

DOE WAT WERKT VOOR JOU, GEWOON GEZOND AFVALLEN!

Online personal coaching

Kies een coachplan die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact op