Is roomboter gezond?

Roomboter is heerlijk, maar hoe gezond is het eigenlijk?

Wat is roomboter?

Roomboter is een smeervet dat is gemaakt van melk. Om 1 kilogram boter te maken heb je ongeveer 10 liter melk nodig. De room wordt via een centrifuge uit de melk gehaald en in een aantal stappen gevormd tot boter.

Is roomboter gezond?

Zoals je van ons weet kun je niet van één product zeggen of het gezond is of niet. Dat hangt namelijk altijd af van hoe vaak en hoeveel je het eet. Daarnaast heb je meerdere voedingsproducten nodig om alle mineralen en vitamines binnen te krijgen. Als je alleen maar roomboter eet mis je veel andere voedingsstoffen.

Daarom is het nog steeds belangrijk om voldoende te variëren. Wil je meer weten over waar een gezond voedingspatroon uit bestaat?
Vraag dan je 14-dagen-niet-goed-geld-terug personal coaching traject aan -> https://frankenjose.campaign.direct/

Wat kunnen we wel vaststellen? of een product past in een gezond voedingspatroon.

Roomboter bevat zowel vitamine A, D en E, maar ook veel verzadigd vet en vormt daarom geen verstandige basis binnen een gezond voedingspatroon.

Verzadigd vet verhoogd namelijk het risico op hart- en vaatziektes. Vandaar dat het ook wel wordt gezien als het ongezonde vet.

Maar naast veel verzadigd vet bevat roomboter ook veel calorieën. Wij adviseren vaak om roomboter te vervangen voor halvarine. Halvarine bevat namelijk veel minder verzadigd vet en ook minder calorieën.

Toch lekker roomboter blijven smeren? Zie hier de voedingswaarde per 100 gram:

Energie: 753 kilocalorieën
Eiwit: 0,7 gram
Koolhydraten: 0,7 gram
Onverzadigd vet: 27 gram
Verzadigd vet: 54 gram
Voedingsvezel: 0 gram
Water: 14,1 gram

 

DOE WAT WERKT VOOR JOU, GEWOON GEZOND AFVALLEN!

Online personal coaching

Kies een coachplan die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact op