Wat kan jezelf doen bij een te hoge bloeddruk?

Wat kan jezelf doen bij een te hoge bloeddruk?

Mijn familie heeft helaas veel gezondheidklachten met betrekken tot een te hoge bloeddruk. Ik vroeg mij af wat voor rol voeding hier in kan spelen?  Kan je je bloeddruk verlagen door je eetpatroon te veranderen?

Voedingsadviezen bij hoge bloeddruk

1. Eet veel/ meer fruit en groenten, dit zijn rijke bronnen van kalium en magnesium. Een verhoogde inname van de hoeveelheid kalium via normale voeding heeft veel positieve invloed & werkt bloeddrukverlagend.

2. Voeding met weinig dierlijk vet met veel onverzadigde vetten en een ruime hoeveelheid aan EPA/DHA werken bloeddrukverlagend. Deze verzachten de wand van de bloedvaten, waardoor de bloedvaten niet dichtslippen en hebben een bloeddruk verlagend effect.

3. EET MINDER SUIKER! Dit belemmert de opname van kalium. Wanneer de voeding minder suiker bevat, daalt de bloeddruk direct.

Eet wel vezels! Deze verbeteren het cholesterolgehalte, de bloeddruk, ontstekingen en het glucosegehalte in het bloed. Ook zijn vezels in staat om gifstoffen aan zich te binden en uit het lichaam te verwijderen. Daarnaast zorgt vezelrijke voeding voor een vol gevoel, waardoor het gemakkelijker is om gewicht te verliezen. Gewichtsverlies verlaagt de bloeddruk.

Gewoon gezond afvallen en het verlagen van je bloeddruk gaan dus in zekere zin gepaard met elkaar. Verander je eetpatroon! Ben jij zoekende of heb je meer hulp nodig laat ons je helpen;)

Gezonde groet,
Frank & José

 

DOE WAT WERKT VOOR JOU, GEWOON GEZOND AFVALLEN!

Online personal coaching

Kies een coachplan die bij jou past.

Neem vrijblijvend contact op